Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea bătrânei de 98 de ani din Ucraina care a reușit să fugă din satul ocupat de ruși: ”Am supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. Voi supraviețui și acum”

O femeie de 98 de ani din Ucraina a reușit în mod miraculous să fugă din satul ei, după ce localitatea a fost ocupată de ruși. Ea a mers pe jos 10 kilometri până când a întâlnit câțiva soldați ucraineni, care au dus-o într-un loc sigur. S-a întâmplat în regiunea Donețk, unde acum se duc lupte grele. 

Satul în care s-a născut și a trăit Lidia Stepanivna a fost ocupat de armata rusă zilele trecute. Ea a povestit că trupele Moscovei au incendiat mai multe case, printre care și pe a ei. Rămasă pe drumuri, femeia, în vârstă de 98 de ani, a decis să fugă spre teritoriile controlate de armata ucraineană. 

Lidia Stepanivna, locuitoare a regiunii Donețk: ”Eu am supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. Voi supraviețui și acum. Doar că acest război nu poate fi comparat cu un altul. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în satul nostru nu a ars nicio o casă. Acum, totul a ars.” 

Pavlo Diacenko, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Donețk: ”Ea a parcurs o distanță de aproximativ 10 kilometri. Bătrâna a mers pe jos sprijinindu-se în două bastoane de lemn. Apoi, a întâlnit câțiva soldați ucraineni care au luat legătura cu poliția. Polițiștii au preluat-o cu o mașină și au dus-o într-un loc sigur.” 

Când au încercat să-i găsească familia, polițiștii au descoperit că rudele bătrânei au încercat, de asemenea, să fugă din calea războiului. Însă ele au fost rănite pentru că au ales alt traseu.  

Soldații ucraineni au fost nevoiți să se retragă din trei sate, la vest de Avdiivka, oraş-fortăreaţă din provincia Doneţk cucerit de trupele ruse în februarie. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE