Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poveste de iubire inedită, la Iași. O femeie i-a donat soțului său un rinichi, în urma unei intervenții extrem de rare

O poveste incredibilă despre iubire și potrivire chiar și biologică vine de la Iași, de la Spitalul Clinic Parhon. Aici a avut loc o intervenție de transplant renal rară. 

Soția a donat un rinichi soțului care făcea dializă de două luni și care avea nevoie urgentă de transplant. O compatibilitate imunologică foarte rară, spun doctorii. Un astfel de caz este întâlnit o dată la doi-trei ani. La spitalul din Iași, de exemplu, în 22 de ani medicii au realizat doar șase astfel transplanturi.

”Acum două luni a ajuns aici la urgențe în stare foarte gravă, aproape de comă. Și domnul doctor care era de gardă a spus că trebuie băgat repede pe dializă. Eu am început să plâng pe hol și am zis că nu, îi ofer un rinichi. Face transplant, nu dializă”, a spus soția bărbatului, Florida Huțuțoi.

Și așa a făcut. Este povestea Floridei și a lui Daniel, doi tineri din Vaslui care au acasă un copil de doi ani jumătate. Au aflat acum 6 ani că Daniel are o boală genetică. Și-a văzut mama cum a trăit cu această boală și știe că și fratele lui o are. 

”Eram obișnuit să fac sport toată ziua, să am activități de zi cu zi și deodată am căzut. Nu am mai putut face nimic.”, a spus Daniel Huțuțoi.

Fără un transplat renal, viața celor trei ar fi fost blocată între ședințe de dializă, stări de rău. Practic, și-au oferit o nouă șansă la viață împreună.

”Din păcate, pacienții cu boală de rinichi avansată, cu boală cronică de rinichi au o evoluție nefavorabilă și un proces de îmbătrânire echivalentul a cinci ani într-un singur an.”, a declarat dr. Ionuț Nistor – purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic„Dr. C.I. Parhon” Iași.

În acest an, la Spitalul Clinic Parhon din Iași au avut loc 30 de transplanturi renale, 7 dintre ele cu donatori în viață. 




ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE