Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Populația lumii va ajunge la opt miliarde. India, țara cu cel mai mare număr de locuitori

Populația lumii va ajunge, în câteva luni, la opt miliarde de locuitori. Potrivit ONU, noul nivel va fi atins la 15 noiembrie, iar India va deveni cea mai populată țară și va depăși China pe parcursul anului viitor.

Noul raport al ONU a fost lansat cu ocazia Zilei Internaționale a Populației. Noua bornă demografică globală "este un memento al responsabilității noastre comune de a avea grijă de planeta noastră. Este un moment pentru a reflecta asupra domeniilor în care nu ne respectăm încă angajamentele pe care ni le-am luat unii față de alții", a declarat secretarul general ONU.

Potrivit lui, aceasta este o ocazie de a ne sărbători diversitatea, de a ne recunoaște umanitatea comună și de a ne minuna de progresele în domeniul sănătății care au prelungit durata de viață și au redus ratele mortalității materne și infantile.

Astfel, conform departametului ONU care a realizat acest studiui, populația lumii crește în cel mai lent ritm de la 1950 încoace. Numărul persoanelor, la nivel mondial, ar putea ajunge la aproximativ 8,5 miliarde de locuitori în 2030 și la 9,7 miliarde în 2050, atingând un vârf de aproximativ 10,4 miliarde în anii 2080 și rămânând la acest nivel până în 2100.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE