Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pompierii și jandarmii, val de intervenții după ce zăpada a acoperit România. Unde au fost cele mai mari probleme

Vremea rea creează probleme în mai multe zone din țară. Jandarmii au intervenit sâmbătă, pentru deszăpezirea a 11 autovehicule şi trei tiruri rămase blocate pe DN85.

Astfel, mai multe echipaje de jandarmi acţionează pe DN 85 pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăţi din cauza vremii nefavorabile.

„A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule şi 3 tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă”, arată Jandarmeria.

„Forţele au fost suplimentate. În acest moment acţionează în teren pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din judeţul Buzău 100 de salvatori din cadrul ISU Buzău cu tehnica de intervenţie (...). În sprijinul pompierilor intervin poliţişti, jandarmi şi militari din cadrul MApN. De asemenea pe lângă personalul şi tehnica dislocate, în prima fază, la ordinul IGSU, de la Unitatea de la Ciolpani spre Buzău sunt 14 subofiţeri cu trei mijloace (o şenilată, un microbuz, un camion)”, a anunţat ISU Buzău.

Conform Centrului INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sunt închise circulaţiei publice DN 2, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila şi DN 2C Costeşti - Padina.

Totodată, pompierii din Bucureşti-Ilfov au intervenit, pe durata codului galben, pentru îndepărtarea mai multor copaci sau elemente de construcţie. În total au fost avariate 38 de autoturisme. Centrul Infotrafic anunţă că, sâmbătă dimineaţă, traficul este închis pe mai multe drumuri şi au fost impuse restricţii de tonaj din cauza zăpezii viscolite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE