Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia: Fenomenele meteo extreme revin în forță. Caniculă și furtuni puternice, în anumite zone ale țării

Polonia va fi din nou afectată de caniculă în această săptămână. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius, iar guvernul a îndemnat populația să ia măsuri de prevenție împotriva căldurii. Totodată, vor fi și furtuni puternice în unele părți ale țării. 

Institutul de Meteorologie din țară a precizat că cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în zonele centrale și estice ale Poloniei. Experții au avertizat, de asemenea, că sunt așteptate furtuni și vânt puternic în anumite zone ale țării.

Momentan, polonezii găsesc metode pentru a suporta temperaturile ridicate. Sau încearcă, cel puțin.

„Plec dimineața devreme și încerc să ajung acasă până la prânz. Apoi vin cu bicicleta la umbră pentru a respira puțin”, spune o persoană.

„Deschid ferestrele larg dimineața devreme, apoi le închid și ies la plimbare, mă întorc și apartamentul este mai răcoros”, a povestit o alta.

„Fug în natură, vin la lac pentru că poți sta aici o vreme, aerul este mai rece. În plus, poți sta la umbră și, mai presus de toate, trebuie să bei multă apă”.

Autoritățile din Polonia, recomandări pentru cetățeni pe perioada caniculei

Autoritățile din Polonia au transmis informații cu privire la caniculă. Aceștia au sfătuit populația să evite efortul fizic, să rămână acasă dacă este posibil, să poarte pălării și să folosească o cremă cu filtru ultraviolet.

Oamenii au fost, de asemenea, îndemnați să nu lase copiii și animalele în mașină. De asemenea, este indicat să evite consumul de alcool, deoarece acesta deshidratează organismul. În plus, polonezilor li s-a spus să închidă și să acopere ferestrele în timpul zilei și să poarte haine ușoare și aerisite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE