Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițiștii protestează în stradă. Ei cer scoaterea pensiilor speciale din PNRR

Polițiștii au iesit din nou în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. Ei au protestat în fața Camerei Deputaților față de proiectul de lege care prevede modificarea pensiilor militare.

Polițiștii contestă modificările aduse pensiilor speciale și cer eliminarea acestora din PNRR.

O delegație de sindicaliști va sta de vorbă cu reprezentanții Parlamentului.

Săptămâna trecută, Federaţia a anunţat un calendar de proteste care debutau cu pichetări ale sediilor MAI, Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Administraţiei Prezidenţiale şi reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

În urma comunicatului care anunţa declanşarea protestelor, ministrul de Interne Lucian Bode s-a întâlnit cu sindicaliştii cărora le-a prezentat o ofertă a Guvernului legată de aplicarea Legii 153/2017 în 2 etape: de la 1 iulie 2023 aplicarea grilei din Anexa VI (ultima tranşă restantă de încasat cu o medie 374 lei net/lună) iar la prima rectificare bugetară calcularea sporurilor la salariul de funcţie aflat în plată pe grilă (o creştere în medie cu 370 lei /net/lună).

Tot săptămâna trecuta, angajații din penitenciarele din țară au refuzat să intre la schimbul de tură. A fost o formă de atenționare că vor bloca sistemul, dacă nu primesc ceea ce cer: aplicarea în integralitate a legii salarizării, deblocarea posturilor, actualizarea normelor de hrană și echipament.

După declanșarea grevei generale în Educație, la data de 22 mai, angajații din mai multe domenii au spus că ies în stradă. Angajații din Sănătate au anunțat că vor organiza acțiuni de protest pe data de 8 mai, după ce au fost în grevă japoneză pe 7 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE