Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politica bagajelor de mână se schimbă pentru un aeroport din Spania. Ce se va întâmpla cu lichidele și electronicele

Aeroportul din Palma de Mallorca intenționează să pună capăt obligației pasagerilor de a elimina lichidele și dispozitivele electronice din bagajul de mână atunci când trec la control.

Schimbarea face parte dintr-un proiect de patru ani, în valoare de 559 de milioane de euro, care a început în noiembrie, pentru reamenajarea și modernizarea aeroportul Son Sant Joan .

Siguranța va fi menținută datorită filtrelor de securitate echipate cu tehnologie modernă, a declarat directorul aeroportului spaniol, Tomás Melgar, potrivit sursei locale de știri Mallorca Diario.

Două ghișee suplimentare de check-in și carusele de preluare a bagajelor vor simplifica și mai mult procesele de sosiri și plecări.

Care sunt regulile de securitate pentru lichidele și electronicele din bagajul de mână?

În prezent, aeroportul din Palma - împreună cu aeroporturile din întreaga Europă - solicită pasagerilor să separe toate lichidele din bagajul de mână și să le plaseze într-o pungă de plastic transparentă pentru a trece prin securitate.

Fiecare recipient de lichid are permisiunea de a contine maximum 100 ml.

Electronicele precum laptopurile, power bank-urile, țigările electronice și bateriile de rezervă trebuie, de asemenea, scoase din bagajul de mână și plasate într-o tavă separată atunci când trec prin securitatea aeroportului.

Bateriile de putere de până la 27.000 mAH (100 Wh) pot fi luate la bordul zborurilor numai în bagajele de mână , iar capacitatea trebuie să fie specificată clar pe încărcător.

De ce trebuie să scoți lichidele și electronicele din aeroport?

Restricțiile pentru lichide au fost introduse în 2006, după ce poliția britanică a descoperit un complot terorist în care dispozitivele explozive au fost atașate în sticle de băuturi răcoritoare.

Noile scanere CT, similare cu cele folosite în spitale, sunt capabile să monitorizeze în interiorul bagajelor de mână ale pasagerilor și să identifice explozivii fără a fi nevoie să fie îndepărtate lichide. Această tehnologie ar putea elimina, de asemenea, nevoia de restricții privind capacitatea lichidului.

În mod similar, laptopurile ar putea fi folosite pentru a ascunde exploziv sau arme și pot, de asemenea, să blocheze alte elemente care să nu fie văzute în scanările de securitate.

Între timp, bateriile cu litiu , inclusiv băncile de alimentare, au fost cunoscute în cazuri rare pentru a arde. Acesta este motivul pentru care nu sunt permise în cală și trebuie separate, astfel încât securitatea să poată evalua dacă capacitatea lor se încadrează în limitele de siguranță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE