Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasagerii companiilor aeriene din UE vor putea vorbi la telefon în timpul zborului

Pasagerii companiilor aeriene din Uniunea Europeană (UE) vor putea în curând să vorbească la telefonul mobil în timpul zborului, potrivit euronews.com.

Comisia Europeană a decis că liniile aeriene pot furniza tehnologie 5G la bordul aeronavelor, pe lângă faptul că permit transferul de date mobile.

Acest lucru ar trebui să însemne că pasagerii vor fi scutiți de utilizarea modului avion pe telefoane, deși nu au fost publicate detalii despre cum va funcționa mai exact.

În urma acestor modificări, călătorii vor putea efectua apeluri telefonice, vor putea trimite mesaje text și vor putea să trimită videoclipuri în timp ce se află în avion.

În prezent, pasagerilor li se cere să închidă telefoanele mobile sau să activeze modul avion

În prezent, pasagerilor companiilor aeriene din UE li se cere să închidă telefoanele mobile sau să activeze modul avion pe toată durata călătoriei.

De-a lungul timpului, s-a considerat că datele mobile ar putea afecta comunicațiile de zbor, a declarat Dai Whittingham, directorul executiv al Comitetului pentru Siguranța Zborului din Marea Britanie.

„A existat o îngrijorare că ar putea interfera cu sistemele automate de control al zborului. Ceea ce s-a constatat este că riscul de interferență este foarte mic”, a spus el.

În SUA, au fost exprimate îngrijorări cu privire la modul în care frecvențele 5G ar putea împiedica sistemele de zbor și chiar provoca modificări ale măsurătorilor de altitudine.

Totuși, acest lucru nu reprezintă o problemă în Marea Britanie și în UE, a confirmat Whittingham.

„Există mult mai puține perspective de interferență. Avem un set diferit de frecvențe pentru 5G și există setări de putere mai mici decât cele care au fost permise în SUA. Publicul călător dorește 5G. Autoritățile de reglementare vor deschide această posibilitate, dar vor exista măsuri care vor fi luate pentru a se asigura că orice vor face este sigur”, a spus el.

Aprobarea din partea Comisiei Europene înseamnă că, în curând, companiile aeriene vor permite pasagerilor să utilizeze telefoanele mobile în timpul zborurilor.

Statelor membre li s-a dat termen până pe 30 iunie 2023 pentru a furniza tehnologie 5G pe aeronave

Statelor membre li s-a dat termen până pe 30 iunie 2023 pentru a furniza tehnologie 5G pe aeronave.

Acest lucru înseamnă că, de anul viitor, pasagerii vor putea efectua apeluri telefonice, accesa aplicații și asculta muzică și videoclipuri în timpul zborurilor.

Cu ajutorul frecvențelor 5G, companiile aeriene vor putea oferi internet de mare viteză, ceea ce ar permite pasagerilor să descarce un film în câteva minute.

Deși planul a fost privit ca un pas înainte în ceea ce privește călătoriile cu avionul, nu toată lumea este mulțumită de decizie.

„Având în vedere modul în care oamenii se comportă cu telefoanele lor în toate celelalte mijloace de transport în comun, aceasta este o veste deprimantă”, a scris un utilizator pe Twitter.

„Încă un motiv pentru care urăsc să zbor. Imaginați-vă că sunteți blocat pe un scaun lângă cineva care vorbește la telefon ore întregi”, a spus un altul.

Unii călători se bucură, de asemenea, să ia o pauză de la telefoanele lor.

„Îmi place că în avion, și eu nu zbor foarte des, nu există niciun contact. Este o deconectare totală”, a spus un comentator pe Twitter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE