Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Podul de la Brăila, asfaltat a treia oară. Grindeanu: Neregulile trebuie îndreptate de constructor

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, inaugurat în urmă cu nouă luni, are neconformități, admite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Mai exact, denivelări care vor trebui remediate de constructor. Abia după ce vor fi făcute reparațiile, se va face și recepția lucrărilor.

Reamintim, primele probleme la pod au apărut la scurt timp de la inaugurare, când s-a constatat că șuruburile parapetelor se pot desface cu mâna.

Ulterior, inginerii au descoperit și alte nereguli, printre care infiltrații și fisuri. Acum, podul este la a treia asfaltare.

”Există neconformități pe care cei care au realizat această lucrare trebuie să le să le îndrepte și trebuie să fie înlăturate aceste aceste neconformități, după care vom trece la recepția acestei lucrări până când aceste neconformități nu sunt înlăturate și lucrările în aceste zile sunt pe înlăturarea acestor neconformități.

Noi nu vom face recepția, punct. Am transmis acest lucru nu doar conducerii locale, acestei multinaționale, ci și conducerii lor centrale de la Roma că nu vom face această recepție până nu sunt îndepărtate absolut toate neconformitățile.”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Reacția CNAIR

”În ceea ce privește mixtura, ea a fost folosită o rețetă de mixtură care se pare că nu este cea bună. Ce pot să vă spun este că constructorul italian împreună cu compania din Japonia aveau obligația de a prezenta un proiect tehnic și o soluție tehnică care să fie fiabilă pentru acest tip de lucrare de artă.

În momentul acesta, din discuțiile pe care le-am avut cu constructorul italian, acesta a spus că, cel mai probabil, repet, față folosindu-se una similară cu cea a podului din Turcia.

În mod sigur este nevoie de refacere a pachetului de mixturi. Evident că hidroizolația nu poate fi salvată. Va trebui refăcută și hidroizolația pe pod. Mai știm că nu sunt probleme doar la asfalt.”, a declarat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE