Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploi, furtuni și descărcări electrice până duminică după amiază. Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea

O nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei a fost transmisă de ANM.

Atenționarea este valabilă până duminică la prânz şi anunţă cantităţi importante de precipitaţii.

16/09/2023 , 10:55

Ploi torențiale și descărcări electrice până duminică

În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50...60 km/h) şi izolat grindină”, anunţă, sâmbătă, ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, de peste 50...60 l/mp.

Astăzi (16 septembrie), manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse, vor fi şi în Dobrogea, restul Munteniei şi al zonei montane.

16/09/2023 , 10:55

Cod galben de vreme rea, până sâmbătă în 21 de județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până sâmbătă dimineaţa în 21 de judeţe, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 septembrie, ora 10:00 - 16 septembrie, ora 6:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a zonei montane şi, local, în Muntenia şi Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50 - 60 km/h), izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantităţile de apă vor fi de 20 - 30 l/mp şi, izolat, de peste 40 - 50 l/mp.

Județele vizate sunt Brăila, Galaţi, Bacău, Vrancea, Buzău, Neamţ, Harghita, Covasna, Prahova, Mureş, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor şi Sălaj.

ANM a precizat că, vineri, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse, în timp ce sâmbătă, 16 septembrie, va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a ţării.

Cum va fi vremea în București

Vremea se răceşte şi apar aversele însoţite de descărcări electrice.

Regimul termic prognozat pentru Capitală va fi în scădere, până sâmbătă dimineaţa, cu temperaturi maxime de cel mult 30 de grade şi perioade cu ploi sub formă de averse şi descărcări electrice, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Cu toate acestea, valorile termice, mai ales cele din timpul zilei, deşi vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente, se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Temperatura maximă va fi de 29 - 30 de grade, iar cea minimă de 15 - 17 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE