Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploaie de stele la festival. Vizitatorii Summer Well privesc Perseidele prin telescop, în acest weekend

Și cerul este o scenă, la Summer Well. Organizatorii festivalului au amenajat un loc special pentru observarea stelelor căzătoare, în care oamenii au acces la un telescop. Spectacolul perseidelor a început pe 17 iulie și se va încheia pe 24 august.

Planetele parcă s-au aliniat pentru vizitatorii Summer Well. Perioada în care se desfășoară festivalul coincide cu apariția perseidelor. 

”Știu ca sunt multe stele cazatoare, perseidele, în fiecare an în perioada asta trec meteoriții pe lângă Pământ”, spune un vizitator. 

Organizatorii au avut ideea să folosească cerul pe post de scenă. Au amenajat un spațiu cu pături pe care oamenii se întind și privesc ploaia de stele. Tot aici există și un telescop pentru cei pasionați de astronomie. Cel mai important detaliu, însă, nu ține de organizare: dacă cerul nu este senin, nici Perseidele nu se văd. 

Perseidele sunt o ploaie de meteori care apar în fiecare an în jurul aceleiași perioade în luna august. Această ploaie de meteori este asociată cu cometa Swift-Tuttle, care lasă în urma sa un nor de particule de praf și detritus cosmic. Când Pământul trece prin acest nor de particule în timpul orbitei sale, particulele intră în atmosfera noastră și ard, producând lumină și creeând fenomenul cunoscut sub numele de meteori sau stele căzătoare.

Cea mai bună perioadă pentru a observa Perseidele este de obicei în jurul datei de 12-13 august, când activitatea lor atinge punctul culminant. Pentru a observa acest fenomen, este recomandat să căutați un loc întunecat, departe de sursele de lumină artificială, și să vă așezați confortabil pentru a privi cerul. Ochii pot avea nevoie de câteva minute pentru a se adapta la întuneric, astfel încât să puteți observa mai bine meteoriilor care trec rapid pe cer.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE