Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Platforma care compară costul vieții în orașe din toată lumea. Oamenii pot afla unde e mai ieftină mâncarea și restaurantele

Publicat de: Mirabela Vasile

Mutarea în străinătate este interesantă în multe privințe, dar necesită și multă cercetare - de la locul în care veți locui până la cum veți ajunge acolo și limba pe care va trebui să o învățați.

Costul vieții este o decizie majoră atunci când vă alegeți noua casă, în special în climatul economic actual. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care speră să-și reducă facturile locuind într-o locație mai ieftină.

Deci, cum vă dați seama cât va costa mâncarea sau chiria pentru lună?

Numbeo, un instrument online crowdsourced, ar putea fi răspunsul. Site-ul web cu sediul în Serbia reunește informații de la utilizatori din întreaga lume despre prețul achizițiilor zilnice.

„Toată lumea poate adăuga datele, cum ar fi Wikipedia”, a declarat Mladen Adamovic, CEO al Numbeo pentru Euronews Travel.

Ce dezvăluie datele Numbeo despre diferitele țări?

Numbeo este un indice al costului vieții care conține date pentru majoritatea orașelor din întreaga lume. Datele sunt prezentate folosind coduri de culoare pe o hartă. Dar puteți compara direct orașul actual de reședință cu locul în care sperați să vă mutați și va arată prețurile unul lângă celălat.

Comparând Lyon, Franța cu Londra, de exemplu, relevă că prețurile chiriilor și ale restaurantelor sunt mai mari în capitala Marii Britanii. Cu toate acestea, prețurile la alimente sunt cu aproximativ 20% mai mici în Londra.

Comparațiile includ și o listă de articole specifice de zi cu zi, cum ar fi un litru de lapte, un kilogram de mere sau chiar un pachet de țigări. Pentru cei care doresc să rămână pe termen lung, există prețuri pe metru pătrat pentru achiziționarea de apartamente în interiorul și în afara centrului orașului.

Dacă nu căutați detalii, datele Numbeo oferă o cifră generală care arată în Londra, pentru a menține același stil de viață ca și în Lyon, veți avea nevoie de 1.756,79 EUR în plus pe lună.

Utilizatorii pot adăuga, de asemenea, date despre factorii care influențează calitatea vieții, cum ar fi traficul, siguranța și asistența medicală.

Comparațiile costului vieții ar putea fi deosebit de util pentru nomazii digitali

Instrumentul online este util în special pentru cei care doresc să petreacă doar câteva luni în străinătate - cum ar fi nomazii digitali, spune Adamovic.

„Numbeo este frecvent vizitat de nomazi digitali”, explică el, „presupun că, deoarece mulți stau câteva luni într-o anumită țară, ei verifică prețurile înainte de a pleca.”

El spune că Numbeo este cel mai popular site web prin traficul de internet pentru oamenii care verifică prețurile în alte orașe și țări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE