Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plajele tematice, ultima modă pentru turiștii români

Plajele tematice amenajate după modelul exotic din Grecia, Italia, Spania sau Caraibe câștigă tot mai mult teren pe litoralul românesc. Sunt preferate de turiștii care caută liniște și relaxare la doi pași de mare, pe șezlonguri confortabile, sub umbrele răcoroase de stuf. Iar ospătarii sunt gata să îi servească, direct pe nisip, cu mâncare și cocktailuri.

Locurile nu sunt pentru toate buzunarele

Pe o plajă din zona Mamaia Nord – Năvodari turiștii se pot relaxa într-un peisaj cu muzică ambientală în surdină și șezlonguri comode. O turistă a venit din București și recunoaște că locul nu este pentru toate buzunarele, însă confortul merită toți banii.

Turistă: ”Este un concept nou, chiar și umbrele își oferă o răcoare pentru că se mișcă, adie, e ok, iar paturile sunt minunate într-un cuvânt sunt condiții foarte bune. Acum sigur prețurile variază în funcție de ceea ce îți oferă fiecare plajă privată de la noi și este foarte frumos.”

De luni până joi, un șezlong costă 75 de lei și în weekend, 90 de lei. Prețurile diferă și la paturile de plajă care pot ajunge chiar și până la 200 de lei. Umbrelele, confecționate special pentru a oferi răcoare, au fost aduse tocmai din Grecia.

Sincron Luiza Dumitrache, administrator plajă: ”Oferă o protecție ridicată sunt făcute din papură, nu trece soarele prin ele iar dacă adie puțin vântul funcționează ca un evantai și își oferă acea briză și acea răcoare de care ai nevoie în aceste zile atât de călduroase.”

100 de mii de turiști în stațiunile de pe litoral

Răsfățul pe plajă e completat cu platouri cu fructe, brânzeturi, cocktailuri și deserturi, servite de ospătari. Tot în Mamaia Nord am găsit și o plajă amenajată după modelul celor din Caraibe.

Sincron Daniel Avram, proprietar plajă: ”Acolo unde plajele au un look foarte natural, cu aspect din lemn, același look am încercat și noi să folosim elemente din natură pentru a oferi cadrul acesta natural.”

Servirea se face tot la șezlong. Un cocktail costă 34 de lei, o cafea 10 lei, iar un platou cu fructe sau brânzeturi - 100 de lei.

Plajele tematice cu umbrele din stuf, baldachine și perne de plajă sunt tot mai căutate de turiști. Multe au fost deschise în zona cluburilor exclusiviste, iar prețurile diferă în funcție de zilele săptămânii. În această perioadă, în stațiunile de pe litoral își petrec vacanța aproximativ 100 de mii de turiști. Cele mai aglomerate stațiuni sunt Mamaia Nord Năvodari, Eforie Nord și Costinești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE