Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pisicile palatului prezidențial din Mexic, protejate prin lege. Au fost declarate "active fixe vii"

Pisicile palatului prezidențial din Mexic au fost declarate "active fixe". Este un termen care se referă mai degrabă la clădiri sau mobilă, dar care le protejează pe feline să fie evacuate. Decizia a fost luată de șeful statului mexican și obligă Trezoreria să aibă grijă de pisici chiar și după încheierea mandatului președintelui.

Pisicile au fost întotdeauna prezente în clădirea în stil colonial și în grădinile palatului prezidențial din Mexic. Acum, felinele vor avea o protecție suplimentară, după ce președintele Mexicului a decretat că sunt active fixe vii.

Adriana Castillo Román, director general al palatului: Am decis să le numim active fixe, dar în acest caz am adăugat și termenul "vii", pentru că nu reprezintă obiecte de mobilier, cum sunt scaunele sau mesele. Aceasta este denumirea lor oficială - active fixe vii, pentru a le asigura bunăstarea pe tot parcursul vieții.

Un veterinar are zilnic sarcina exclusivă să numere pisicile, să le înregistreze și să se asigure că sunt sănătoase.

Jesús Arias, veterinar: Încercăm să câștigăm încrederea pisicilor puțin câte puțin. Le lăsăm mâncare ca să le prindem, apoi le ducem la cabinetul veterinar și le facem o evaluare. Dacă este necesar, le facem și analize. De asemenea, facem și medicină veterinară preventivă, adică le vaccinăm, le deparazităm și le sterilizăm.

Funcționarii își amintesc că pisicile au trăit printre cactușii din grădina prezidențială de cel puțin 50 de ani.

Adriana Castillo Román, director general al palatului: Cred că pisicile sunt deja un simbol pentru palatul prezidențial. Palatul prezidențial nu are sens fără pisici, așa cum lumea nu are niciun sens fără pisici.

Palatul prezidențial din Mexic datează din anii 1700 și a fost construit pe ruinele unui edificiu imperial aztec. Nimeni nu știe însă cum s-au strecurat pisicile înăuntrul clădirii care are pază militară strictă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE