Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai frumoasă pisică din lume, în studioul Euronews România. Stăpânul lui Elros: ”Fiecare pisică are alături un om care are grijă de ea”

O pisică din România a câștigat titlul de cel mai frumos motan din lume. Elros este un mascul în vârstă de trei ani și opt luni din rasa gigant Maine Coon. A câştigat cea mai dificilă categorie din cadrul concursului internațional desfășurat în Strasbourg, Franța. „World Winner '23 International Champion RO Panco's Erlos”- căci aceasta este noua sa titulatură - a avut o concurență serioasă. S-a remarcat din cele peste 1.300 de pisici venite din toată lumea.

Cel mai frumos motan din lume a venit în platoul Euronews alături de Yann Panco, stăpânul său.

VEZI GALERIA
5 imagini

Chiar dacă unii internauți au comparat titlul obținut de Elros cu performanțele obținute de David Popovici, Yann Panco a afirmat că motanul său s-a evidențiat doar prin frumusețe.

”N-aș face o comparație cu David Popovici pentru că acel domn muncește foarte mult ca să facă performanță. El (motanul) este doar frumos, este un concurs de frumusețe. Sigur că are niște caracteristici de care trebuie să ținem cont în concurs”, a afirmat stăpânul lui motanului Elros, cel mai frumos motan din lume.

”Părerea mea este că toate pisicile sunt cele mai frumoase din lume. Fiecare pisică are alături un om care are grijă de ea. Nu face nimic diferit față de celelalte. Îi place să fie răsfățată, să fie mângâiată, să fie în jurul tău, să fie admirată”, a spus Yann Panco, la Euronews România.

Cum se desfășoară concursurile de frumusețe pentru pisici

”Concursul internațional desfășurat în Strasbourg, n.red) este cel mai important eveniment pisicesc al anului și ca o pisicuță să poată participa la el trebuie să se califice înainte. Trebuie să primească niște rezultate bune pentru a putea fi între cei mai buni.

Elros a reușit de-a lungul timpului să câștige mai multe competiții. Acest rezultat l-a recomandat pentru participarea la cel mai important eveniment.

În cadrul evenimentului sunt mai multe etape pe care trebuie să le parcurgă. Trebuie să obțină un certificat, în competiție cu alți Maine Coon foarte frumoși.

Are posibilitatea să obțină un titlu de cel mai bun în varietatea lui și acolo e în competiție și cu fetele. Penultima etapă este aceea de a fi nominalizat pentru Oscarul pisicesc, unde un arbitru o vede cea mai frumoasă pisică din ziua respectivă la jurizare și o trimite spre marea finală.

Există un grad de subiectivitate, dar la panel nu mai există subiectivitate, fiindcă sunt cele mai frumoase (exemplare) din toată expoziția și el a reușit să fie cel mai frumos dintre toate”, a povestit stăpânul pisicii.

Yann Panco a explicat că și în cazul pisicilor pedigree-ul reprezintă o confirmare a calității.

”Contează pedigree-ul concurentului în ideea în care este o confirmare a calității pisicii.

Bunicul lui a participat la un astfel de eveniment și a fost și nominalizat pentru Oscar. Tatăl lui, la rândul său, a fost nominalizat pentru acest titlu”, a spus el.

Cea mai frumoasă pisică din lume, din rasa Maine Coon

”Este o rasă din ce în ce mai populară chiar și în România. Este gigantul blând. Așa cum are această înfățișare un pic fioroasă și pare a fi rău, atât de blând e și de docil. E o pisică cu un temperament extraordinar. E prima caracteristică ce o poți observa.

Maine Coon este în general o rasă implicată în activitățile familiei. Nu vrea să stea de o parte, e curios, vrea să știe ce se întâmplă. Nu e nicio rasă hiperactivă. Are mai multe momente de interacțiune în care dorește el să fie răsfățat și băgat în seamă..

El acum se relaxează (în studio). Este un spațiu total nou, dar având în vedere că are ceva experiență se adaptează și se liniștește”, a mai precizat Yann Panco, la Euronews România.

Pentru Elros urmează și alte competiții. La sfârșitul anului va merge în Grecia, unde stăpânii speră să confirme ”rezultatele bune de până acum”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE