Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Petrecere națională în Argentina. Jucătorii și peste un milion de fani au sărbătorit victoria de la Cupa Mondială

După o pauză de 36 de ani, titlul mondial a ajuns, din nou, în Argentina. Campionii mondiali au ajuns acasă marți, iar la Buenos Aires a fost o adevărată sărbătoare. Zeci de mii de oameni au ținut să fie prezenți de la primele ore ale dimineții pentru a-i întâmpina pe Leo Messi și colegii lui.

Eroii, așteptați cu covorul roșu

Eroii Argentinei au aterizat marți la Buenos Aires aproape de ora 15:00, ora locală. Campionii mondiali au fost întâmpinați cu covorul roşu. Căpitanul Lionel Messi a ieșit primul din avion și a prezentat fanilor al treilea trofeu mondial din istoria naționalei.

De la aeroport, jucătorii au fost preluaţi de un autocar descoperit, pe care au fost imprimate trei stele, reprezentând cele trei titluri mondiale cucerite de Argentina în istoria sa. Jucătorii și fanii au fredonat, la unison, piesa Muchachos, devenită imnul echipei la această Cupă Mondială.

„A fost o adevărată nebunie, este cel mai măreț lucru pe care l-am trăit în viața mea. Îl iubesc pe Messi și iubesc Argentina!”, spune un fan.

Zi de sărbătoare

Guvernul de la Buenos Aires a decretat ziua de azi drept zi de sărbătoare, pentru a le permite argentinienilor să celebreze titlul mondial alături de idolii lor.

După câteva ore în care se vor odihni la sediul federației, jucătorii și staff-ul tehnic al naționalei Argentinei vor continua sărbătoarea în jurul Obeliscului din Piața Republicii a capitalei, acolo unde sunt așteptate peste un milion de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE