Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 9.000 de pelerini aşteaptă să se închine la moaştele Sf. Parascheva. 17.000 s-au închinat deja

Aproximativ 9.000 de persoane stau, sâmbătă, la un rând de câţiva kilometri aşteptând să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost scoasă în această dimineaţă pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane, potrivit Agerpres.

La rândul format pe străzile din spatele Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei sunt aproximativ 9.000 de persoane.

Potrivit organizatorilor, în primele zece ore ale pelerinajului, pe la baldachinul special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în care se află racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, s-au închinat peste 17.000 de pelerini, timpul de aşteptare fiind de circa 6 ore. Sunt însă şi pelerini care au aşteptat mai bine de 20 ore, ei venind încă din cursul dimineţii de vineri cu intenţia de a fi printre primii credincioşi care să se închine la raclele sfinţilor.

În perioada 7-15 octombrie la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi sunt aşteptaţi să vină aproximativ 300.000 de credincioşi din ţară şi străinătate.

În preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul se transformă în unul dintre cele mai mari centre de pelerinaj din ţară.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită în întreaga Biserică Ortodoxă Română, ea este considerată ocrotitoarea Moldovei, dar şi a celor năpăstuiţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE