Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 800 de zboruri au avut întârzieri în ultima săptămână, pe Aeroportul Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București vine cu un nou raport în ceea ce privește cursele anulate și cele întârziate în ultima săptămână.

În intervalul 28 iulie – 3 august 2022, pe Aeroportul “Henri Coandă”, un număr de 816 zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu o creștere de 48 de zboruri afectate de întârzieri față de săptămâna anterioară.

Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la Wizz Air (235 de zboruri), Tarom (136 de zboruri), Blue Air (133 de zboruri) și Ryan Air (114).

În același interval de referință, un număr de 23 de zboruri au fost anulate de către alte companii aeriene.

În intervalul 28 iulie – 3 august, pe AIHCB au fost operate 2.351de zboruri (2147 regulate și 95 neregulate).

Aeroportul Otopeni, printre cele mai punctuale din Europa

Agenția Bloomberg a publicat un clasament al celor mai punctuale aeroporturi din Europa. Aeroportul Otopeni se află printre acestea și ocupă locul 3 în ceea ce privește aterizarile și decolările pe locurile 1 și 2 fiind Bergamo, Italia și aeroportul din Gran Canaria.

Întârzierile din ultimul an au fost sancționate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului care a dat joi o amendă record, de 2 milioane de euro, companiei Blue AIR. Este prețul pe care operatorul aerian trebuie să-l plătească pentru cele peste 11.000 de zboruri anulate din aprilie 2021 până în aprilie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE