Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii ar putea primi pe 8 ianuarie tichetele educaționale de 500 de lei. Banii, distribuiți copiilor care au primit deja card

Update: Elevii ar fi putea primi de la școală tichetele educaționale de 500 de lei. Potrivit Edupedu, vorbim despre cazurile  unde cardurile au ajuns deja sau urmează să fie distribuite.

Inspectoratele școlare din nouă județe au primit tichetele cel târziu pe 4 ianuarie, joi, iar până sâmbătă cel târziu ar trebui livrate în toată țara.

Peste 486.300 de beneficiari care au fost validați deja ar trebui să primească tichetele, iar alți peste 63 de mii sunt în curs de validare și ar putea fi incluși pe listă, a transmis STS.

Știrea inițială: Peste 410 mii de elevi ar putea primi tichetele educaționale cu care pot cumpăra rechizite și haine la începutul lunii decembrie, au declarat surse pentru Edupedu.

Astfel, potrivit ordonanței de urgență nr.83/2023, cei 500 de lei vor fi acordați într-o singură tranșă.

Aceleași surse mai spun că vor fi livrate deja încărcate cardurile.

Ce noutăți are programul tichetelor educaționale

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat că tichetele educaţionale sunt destinate procurării de materiale şcolare şi îmbrăcăminte.

"Un program care vizează circa 410.000 de copii, anual, care provin din familii cu venituri reduse. Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial 50% din salariul minim brut", a explicat Adrian Câciu.

El a arătat că programul aprobat de Guvern aduce o serie de noutăţi faţă de alte proiecte similiare.

"Acest program, faţă de ceea ce a fost în trecut, pentru că România a mai avut astfel de programe prin care a sprijinit familiile cu venituri reduse, ca şi element de noutate - totul va fi digitalizat, astfel încât părinţii să nu facă decât un singur efort.

Vor depune o cerere la şcoală, iar tot procesul de analiză, de verificare a veniturilor, de transmitere a cardurilor către părinţi se va face prin intermediul instituţiilor care se ocupă, respectiv Ministerul Educaţiei, Inspectoratele şcolare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şi banii vor fi încărcaţi pe card.

Noi, ca şi termen, sperăm că la jumătatea lunii noiembrie toate aceste carduri să fie încărcate. Actul normativ prevede ca termen pentru depunerea cererii 45 de zile de la începerea cursurilor. Deci, undeva la finalul lunii octombrie să fie depuse aceste cereri", a menţionat ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE