Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Personalul din Ministerul Sănătății declanșează proteste din cauza decalajelor salariale

Publicat de: Euronews

Personalul Ministerului Sănătăţii va protesta, începând de joi, 23 noiembrie, zilnic, între orele 9:00 şi 12:00. Angajații încearcă să atragă atenția asupra decalajelor salariale din sistemul public, precum şi faţă de nerespectarea principiilor salarizării unitare stipulate în Legea cadru 153/2017.

"Sindicatul Naţional din Administraţia Sănătăţii din România anunţă că, începând cu data de 23 noiembrie 2023, va protesta, pe o durată nedeterminată, zilnic, între orele 9:00 şi 12:00, în conformitate cu prevederile art. 3 din Legea nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice", se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, protestul este organizat pentru a atrage atenţia asupra decalajelor salariale din sistemul public, precum şi faţă de nerespectarea principiilor salarizării unitare stipulate în Legea cadru 153/2017.

"Datorită faptului că nu se aplică în mod corespunzător legea şi există inechitate salarială în sistemul public, situaţia în Ministerul Sănătăţii este dramatică, mulţi dintre salariaţi au plecat către alte instituţii publice sau doresc să plece.

Acest lucru va duce la o lipsă de expertiză şi de specialişti la nivelul principalei instituţii din România care coordonează şi propune politici de sănătate publică. Noi, Sindicatul Naţional din Administraţia Sănătăţii din România, solicităm aplicarea prevederilor Legii cadru 153/2017 în integralitatea ei şi eliminarea inechităţilor salariale din sistemul administraţiei publice centrale pentru personalul din cadrul Ministerului Sănătăţii, precum şi stabilirea drepturilor salariale la nivelul maxim de salarizare aflat în plată, aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Sperăm că acest protest va trage un semnal de alarmă Guvernului României şi nu va fi nevoie să declanşăm conflictul de muncă", se mai spune în comunicat. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE