Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Percheziții cu sute de polițiști la persoane care vindeau fier vechi. 35 de persoane vor fi audiate pentru evaziune fiscală și poluare

300 de polițiști și 72 de comisari ai Gărzii de Mediu au descins la 12 firme care colectau ilegal fier vechi, în localitatea Bălteni, Dâmbovița.

Potrivit anchetatorilor reprezentanții firmelor ar fi vândut piese de schimb provenite din mașini vechi și extrăgeau fierul prin incendiere. În acest fel era afectat mediul înconjurător.

35 de persoane vor ajunge la audieri.

”Cei în cauză sunt bănuiţi că, din anul 2022 până în prezent, ar fi omis să evidenţieze sau să declare veniturile obţinute din activităţile de colectare a materialelor feroase şi neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule. Bănuiţii ar fi incendiat bunurile dezmembrate, în vederea valorificării, astfel poluând mediul înconjurător”, precizează IPJ Dâmboviţa.

La percheziţii participă poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Ilfov şi Prahova. În sprijinul acestora se află echipe formate din comisari de la Garda Naţională de Mediu şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, transmite Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE