Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pepiniera din Timișoara, nominalizată la Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană

Pepiniera din Timișoara se află pe lista scurtă de nominalizări la Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Mies van der Rohe, potrivit culturaladuba.ro.

Pentru acest premiu au fost nominalizate 362 de lucrări, iar acum pe listă se mai află doar 40.

"Prezența Pepinierei pe lista scurtă pentru premiul european Mies van der Rohe ne confirmă apartenența, prin criteriile cu care lucrăm noi, ca organizație locală, la prima linie de gândire din arhitectura contemporană europeană, reprezentată de membrii juriului acestei prestigioase competiții", spune Alexandra Trofin, vicepreședinta OAR – filiala Timiș și organizatoarea proiectului, potrivit sursei citate.

Premiul UE de arhitectură Mies van der Rohe va fi acordat în aprilie 2024 uneia dintre cele 40 de lucrări din 20 de țări europene selectate pe lista scurtă.

Pepiniera, cel mai vizitat obiectiv din Timișoara

Cu o înălțime de 26 de metri și decorată cu 1.306 plante, pepiniera din centrul orașului a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice. Au venit chiar și turiști străini pentru a o vedea.

”Este cel mai vizitat loc, cel mai dezbătut, cel mai fotografiat și a devenit un obiect îndrăgit și de turiști și de timișoreni. Nu cred că sunt turiști care să nu dorească să urce acolo. Pentru mine asta e o dovadă că merită să ne asumăm și riscuri, și controverse și să avem răbdarea să urmărim cum evoluează lucrurile”, a declarat Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara, în iulie 2023. 

Pepiniera a fost inaugurată în februarie 2023, odată cu lansarea proiectului "Timișoara - Capitală Europeană a Culturii".

Schela instalației a fost demontată și va fi refolosită pentru alte structuri, iar plantele vor fi reintegrate în parcurile și grădinile botanice din Timișoara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE