Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pepiniera biodiversității din Timișoara. Peste 1.300 de plante au fost sădite în centrul orașului

Are 26 de metri înălțime şi aproximativ 1.306 plante, care sunt parte din patrimoniul botanic al Timişoarei. Pepiniera din centrul Timișoarei a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale orașului. Vizitatorii pot admira în cadrul grădinii verticale: arbori, arbuști și flori.

Pepiniera din centrul Timișoarei a fost inaugurată în luna februarie a acestui an, odată cu lansarea proiectului „Timișoara - Capitală Europeană a Culturii”, iar de atunci peste 100.000 de oameni au vizitat-o. Turiștii au putut admira cele 1.306 de plante expuse, cât și Piața Victoriei și împrejurimile. 

Un alt lucru interesant în această pepinieră sunt aceste afișe cu informații. Din ele, turiștii care ajung în acest loc află istoria tuturor clădirilor pe care le pot vedea de la ultimul etaj.

Pepiniera din centrul Timișoarei, cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș 

Pepiniera din centrul Timișoarei nu le-a atras atenția doar locuitorilor orașului, ci și turiștilor veniți din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

”Am ajuns din întâmplare aici, am închiriat un apartament în apropiere, iar locul acesta este foarte frumos”, spune o turistă din China. 

”Îmi place piața de aici, dar cred că are nevoie de mai multă verdeață. Cred că aceasta este o inițiativă bună. Să avem grijă de lume mai bine decât am făcut-o până acum și poate să refacem zonele verzi”, menționează un turist din Australia. 

În urma unui sondaj realizat de studenții Universității de Vest, pepiniera din centrul Timișoarei a fost desemnată cel mai vizitat loc din oraș, a anunțat primarul Dominic Fritz.

”Este cel mai vizitat loc, cel mai dezbătut, cel mai fotografiat și a devenit un obiect îndrăgit și de turiști și de timișoreni. Nu cred că sunt turiști care să nu dorească să urce acolo. Pentru mine asta e o dovadă că merită să ne asumăm și riscuri, și controverse și să avem răbdarea să urmărim cum evoluează lucrurile”, a declarat Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara. 

Cele 1.306 de plante din Piața Victoriei vor fi reintegrate în parcurile și grădinile botanice din Timișoara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE