Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru deținuți uciși și 61 răniți într-un incendiu de la o închisoarea din Teheran

Cel puțin patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite după ce o închisoare din Teheran, cunoscută pentru faptul că deținea deținuți politici și activiști antiguvernamentali, a fost cuprinsă de un incendiu puternic.

Flăcările și fumul care se ridicau din închisoarea Evin din Teheran erau vizibile sâmbătă seara, în timp ce protestele antiguvernamentale la nivel național declanșate de moartea unei tinere în custodia poliției au intrat în a cincea săptămână.

Incendiu provocat de deținuți

Presa de stat a relatat că au avut loc ciocniri în timpul nopții între deținuți și personal într-una dintre secțiile sale. Oficialul regional din capitală a declarat că deținuții au dat foc unui depozit care a provocat incendiul, potrivit Euronews.

„Acest incendiu a fost provocat de o bătaie între unii deținuți într-un atelier de cusut. Atelierul a fost înființat pentru a crea locuri de muncă pentru deținuți”, a declarat guvernatorul Teheranului, Mohsen Mansouri.

Nu a evadat nimeni

El a precizat că „răzvrătiții” au fost separați de ceilalți deținuți pentru a detensiona conflictul. Niciun deținut nu a evadat, a precizat presa de stat.

Un procuror a declarat că pacea a revenit în închisoare și că tulburările nu au legătură cu protestele care au cuprins țara timp de cinci săptămâni. Se spune că incendiul a fost stins.

De la moartea tinerei Mahsa Amini, Iranul a cunoscut un val de proteste fără precedent în întreaga țară, cel puțin 233 de protestatari fiind uciși în ultimele patru săptămâni.

Protestele au început când tânăra a murit după ce fost arestată de către poliția pentru moralitate din Teheran, pentru că a încălcat codul vestimentar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE