Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patronii stației GPL de la Crevedia scapă de arestul preventiv. Măsura definitivă, înlocuită cu arestul la domiciliu

Patronii stației GPL de la Crevedia scapă de măsura arestului preventiv. Tribunalul București a decis definitiv înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu.

În urmă cu două zile judecătoria Sectorului 5 decisese înlocuirea măsurii, Pachetul a contestat hotărârea, însă azi judecătorii de la tribunal au menținut decizia.

”Solutia pe scurt: În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct.1 lit.b C.proc.pen. rap. la art. 204 C.proc.pen. respinge ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București împotriva încheierii din data de 27.11.2023 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 București în dosarul nr. 30925/302/2023.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân in sarcina acestuia. Definitivă.

Pronunțată în ședința din camera de consiliu și pusă la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 29.11.2023.”, se arată în decizie.

Patronii, în arest de pe 6 septembrie

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă se află în arest din 6 septembrie.

"În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus prin ordonanţă extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal, şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 şi 2 Cod penal, atât faţă de cele două persoane fizice, cât şi faţă de persoana juridică, faptele constând în aceea că nu au luat şi nu au respectat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă prevăzute de H. G. nr. 1146/2006, Legea nr. 319/2006, H.G. nr. 1218/2006, deşi aveau îndatorirea de a lua aceste măsuri, creându-se un pericol iminent de producere a unui accident de muncă", spun procurorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE