Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fără soluții pentru locuitorii din Crevedia care au rămas fără case. Autoritățile au făcut doar promisiuni

Locuitorii din Crevedia afectați pe 26 august de explozia unui camion incărcat cu GPL încă așteaptă soluții pentru a avea un trai decent.

Stau în containere care nu sunt conectate la rețeaua de apă sau de canalizare. Timpul rămas până când temperaturile vor scădea serios nu mai este chiar așa de lung, iar situația lor este încă departe de normalitate.

În tot acest freamăt, acordul de pian dintr-un container le aduce oamenilor un strop de speranță.

Vecinul de aici este în Italia, este ars. N-au zis cei de la firmă nimic. N-au zis nimic de el nici Primăria, nici Guvernul nici cei de la firmă.

Cum sunt victimele la două luni de la tragedie

Puși pe drumuri, după explozia de acum două luni, Daniel Iliescu și familia sa caută să se pregătească temeinic pentru iarnă. În puținele pauze, Daniel spune că merge si acum pe lângă stația GPL și crede că trăiește un vis urât.

Nu mai puțin de 97 de case din Crevedia au fost afectate printre care și imobilul familiei Iliescu. Daniel spune că a primit ajutor financiar de la Primărie și Guvern de aproape 16 mii de lei.

Plus o promisiune de încă 250 de mii de euro de la reprezerntaâii firmei care deținea stația GPL. Oamenii spun însă că suma este prea mică pentru cât au investit în casa lor.

Dincolo de despăgubirile așteptate, membrii familiei Iliescu spun că sunt lucruri pe care nu mai au cum să le primească înapoi.

”Noi nu mai avem amintiri. Ne-am născut din nou, noi nu mai avem nicio poză, niciun fel de amintire. Pozele, filmările cu cei mici, tot ce aveam erau în casă. De la nunta noastră de la nunta copiilor, de la botezuri, ne este dor să ne uităm pe ele. Mai ales că vin sărbătorile și cred că în preajma lor toți fac așa.”, a declarat Doina Iliescu.

Pentru familia năpăstuită, nepoții sunt sursa de liniște. Cristian are 12 ani și a învațat să cânte la pian. Explozia a distrus instrumentul pe care îl avea, însă rudele i-au dat un alt pian pe care să exerseze. Instrumentul ocupă o mare parte din container, dar aduce bucurie nu doar familiei Iliescu, pentru că se aude în toată zona.

Primarul din Crevedia spune îi ajută pe oameni cu ce poate - muncitori și excavatoare - dar nu se implică în discuțiile acestora referitor la despăgubirile financiare.

În total, peste 80 de familii au dat în judecată firma care deținea stația GPL și și cer despăgubiri de peste 8,5 milioane de euro . Reprezentanții firmei nu au făcut deocamdată niciun comentariu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE