Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci cisterne cu GPL ale firmei din Crevedia, descoperite de poliție la Iași

Cinci autocisterne, dintre care una încărcată aproape jumătate cu GPL, au fost descoperite la Iași pe un teren închiriat, în spatele unor mormane de pietriș. Pe lângă acestea, mai sunt și 11 rezervoare goale, de diferite capacități. Interesant este că toate aparțin firmei care deține și stația GPL care a explodat luna trecută la Crevedia.

O patrulă a Poliției Locale a observat prezența unor cisterne în zonă. Mai exact, lângă bazarul de la marginea orașului.

Liviu Zanfirescu, directorul Poliției Locale Iași: ”Având în vedere situația și riscurile care pot fi generate de o activitate neautorizată, am sesizat ISU Iași care are competența de a verifica dacă e nevoie de autorizare.”

Terenul, folosit ca loc de parcare

În urma verificărilor, a reieșit că terenul respectiv este închiriat ca loc de parcare de către societatea FLAGAS SRL, aceeași care deține şi staţia de GPL care a sărit în aer la Crevedia.

Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iași: ”O echipă de inspectori de la ISU Iași s-a deplasat și a constatat o parcare unde se aflau garate 4 autocisterne și remorca una cu 40% GPL din capacitate:”

În curtea în care erau parcate autocisternele și rezervoarele funcționează și un depozit de materiale de construcții.

Alexandru Șipoteanu, administratorul firmei din aceeași incintă: ”Aici parchează în tranzit doar care ajung în zonă și trebuie să  descarce undeva în Iași și sunt pe timp de noapte și n-au unde sa descarce la stațiile GPL. În rest, de aici nu se vinde, este doar parcare.”

Autoritățile au în evidență 35 de puncte de lucru din județul Iași, în care se distribuie gaz petrolier lichefiat. 12 dintre ele au fost verificate, iar în urma controalelor s-au aplicat 33 de avertismente şi 10 amenzi, în valoare totală de aproape 200.000 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE