Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S-a extins urmărirea penală împotriva patronilor stației GPL din Crevedia

Patronii stației GLP din Crevedia, care a explodat pe 26 august, rămân în arest preventiv. În plus, potrivit unor surse Euronews, asupra celor doi s-a extins urmărirea penală și pentru nerespectarea condițiilor de securitate și sănătate în muncă.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au fost citați de Parchetul General pe 26 octombrie, unde au fost aduși pentru noi audieri în fața procurorilor.

Patronii stației GPL din Crevedia rămân în arest

În plus, conform unor surse, Judecătoria Sectotului 5 nu le-a permis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu niciuna dintre cele cerute de avocatul lor, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Avocații au cerut și recuzarea judecătorului din motive de "lipsă de imparțialitate", dar cererea lor a fost refuzată.

Florin Cojocaru, avocatul patronilor de la Crevedia: "Nu este un refuz, este o conformare cu exigențele urmăririi penale. Îmi pare rău, date publice nu sunt. Normal că le pare rău. Credem că sunt îndeplinite condițiile și pentru a se găsi într-o altă măsură. Oricare măsură în afară de arestul preventiv. Arest la domiciliu, control judiciar, toate sunt mai blânde decât acestea, care sunt cele mai severe. Nu mai pot comunica la fel ca la început".

Patronii stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, au fost reținuți pe 5 septembrie și arestați preventiv. Staţia GPL funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu.

VEZI GALERIA
3 imagini

Exploziile de la stația GPL din Crevedia

Pe 26 august, o stație de gaz petrol lichefiat (GPL) din Crevedia a explodat în timpul unor manevre făcute la un transfer de combustibil.

Deflagrațiile au fost devastatoare, iar 58 de persoane au fost rănite și duse la spital. Dintre acestea, șase au decedat, iar ultimul a murit pe 2 octombrie, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului. Multe persoane au fost transferate la spitale din străinătate, pentru îngrijiri și tratamente.

Parchetul General a preluat dosarul tragediei din Crevedia, iar DNA a deschis un dosar penal în urma exploziilor.

Tragedia de la Crevedia a avut loc la 8 ani de la cea din clubul Colectiv, în urmă căreia și-au pierdut viața 64 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE