Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patriarhul Kiril îi încurajează pe ruși să meargă la război: „Dacă veți muri pentru țară, veți fi cu Dumnezeu în împărăția sa”

Patriarhul Kiril al Rusiei îi îndemană pe ruși să meargă la război, după mobilizarea militară parțială anunțată de Vladimir Putin, zilele trecute.

Înaltul prelat le spune rușilor să nu le fie frică de moarte pe fondul mobilizării.

"Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. Și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică", scrie NEXTA.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut, miercuri, primul discurs de la începerea războiului din Ucraina, ocazie cu care a anunțat semnarea unui decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Măsurile vor începe chiar de astăzi.

”Subliniez că este o mobilizare parțială. Doar rezerviștii au fost înrolați. Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. Militarii mobilizați vor primi toate garanțiile prin contract.

În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a trecut toate liniile”, a declarat Vladimir Putin.

Ministerul rus de Externe a precizat că vor fi chemați 300.000 de rezerviști, ca urmare a ordinului de mobilizare parțială făcut de Putin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE