Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasajul Basarab urmează să fie recepționat. Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru expertizarea tehnică a pasajului

Pasajul Basarab ar putea fi, în sfârșit, recepționat, la 11 ani după ce a fost dat în folosință. Într-un răspuns oferit pentru Euronews, Primăria Capitalei anunță că a demarat procedurile pentru o nouă expertiză tehnică a podului, în condițiile în care starea construcției s-a degradat vizibil în ultimii ani.

Primăria Capitalei ne-a spus că au fost demarate procedurile pentru expertizarea tehnică a Pasajului Basarab, având în vedere că expertiza veche a expirat. După finalizarea acesteia și executarea reparațiilor necesare, va fi demarată și procedura de recepție. Deși circulația pe pod a fost deschisă în 2011, recepția proiectului nu a avut loc niciodată, asta pentru că legislația permitea acest lucru.

Primăria va trebui să facă și anumite remedieri, inclusiv în ceea ce privește trotuarul rulant de la Gara de Nord, care a fost vandalizat și nu mai funcționează. Pasajul Basarab are o lungime de circa doi kilometri și unește Șoseaua Titulescu și Șoseaua Grozăvești.

Construcția are o lățime maximă de 44 de metri în dreptul stației de tramvai acoperite, fiind cel mai lat pod urban din Europa. Construcția a costat peste 250 de milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE