Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parisul își propune să elimine vânzările stradale până în 2024, înaintea Jocurilor Olimpice

Parisul își propune să elimine vânzările stradale până în 2024, înaintea Jocurilor Olimpice care vor fi găzduite de capitala Franței. Prefectul orașului, Laurent Nuñez, a promis eradicarea vânzărilor ambulante, a ghicitului și a altor activități considerate ilegale.

"Sigur că vom eradica fenomenul vânzării stradale, ghicirii și altor activități ilegale. Numărul polițiștilor din capitală și din suburbiile Parisului va fi triplat, fie și doar din motive de securitate și combatere a criminalității. Orașul va fi împânzit cu polițiști", a spus Laurent Nuñez, potrivit Euronews.com.

Comerțul stradal, interzis în Paris pe durata Jocurilor Olimpice

Autoritățile intenționează să curețe străzile începând cu luna mai a anului viitor și chiar să consolideze securitatea cu un număr mai mare de polițiști. De asemenea, tot din motive de securitate, autoritățile îi vor expulza pe vânzătorii tradiționali de carte situați de-a lungul Sennei, aspect care a stârnit multă indignare din partea acestora.

Motivul ar fi că există riscul ca o bombă să fie ascunsă într-una dintre aceste structuri, sau că e posibil să fie un accident atunci când mii de spectatori se adună pe cheile Sennei pentru a urmări ceremonia de deschidere.

"Puteți fi siguri că, atunci când aceasta este ridicată, chiar dacă este închisă, părțile laterale se vor rupe. Un element din lemn care nu s-a mișcat de atâția ani, se va strica atunci când va fi mutat", a spus unul dintre comercianți, Gilles Morineaux.

Vânzarea de cărți de-a lungul Senei este o tradiție încă din secolul al XVI-lea și a devenit o parte integrantă a peisajului cultural local.

Autoritățile au promis că vor fi reasamblate rapid la sfârșitul Jocurilor Olimpice, dar librarii sunt convinși că nu există niciun motiv să-și mute tarabele. Ei au sugerat că aceste locuri pot fi inspectate de geniști înainte de ceremonia de deschidere și apoi plasate sub sigiliu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE