Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paris: Plimbările cu ponei, interzise. Activiștii: „Poneii nu sunt jucării. Nu se creează nicio legătură emoţională între ei și copii”

Parisul va interzice plimbările cu ponei în parcurile publice, dedicate copiilor, începând din 2025. Decizia este luată în urma unei campanii a activiştilor pentru drepturile animalelor, care susţin că aceste animale nu sunt bine tratate, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Printre altele, poneii lucrează zile îndelungate, nu au acces permanent la apă şi fân proaspăt şi suferă în camioanele cu care sunt transportaţi în oraş, susțin activiștii.

„Poneii nu sunt jucării. Copiii nu învaţă nimic despre ei din aceste plimbări, nu se creează nicio legătură emoţională. Doar transformă poneii în obiecte de divertisment”, a declarat activista Amandine Sansivens, de la Paris Animaux Zoopolis (PAZ).

Manifestații împotriva plimbărilor cu ponei au mai fost în Franța, în Lyon, de pildă, la începutul anului. Protestatarii au cerut și atunci municipalității să oprească exploatarea animalelor de către operatori. Operatorii, pe de altă parte, se apără de aceste acuzații.

VEZI GALERIA
2 imagini

Plimbările cu ponei, în parcurile publice din Paris, sunt de multă vreme o atracţie populară, în special în weekend şi în timpul vacanţelor şcolare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE