Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Părinții tinerilor răpiți de Hamas cer cu disperare ajutorul: "Trebuie să ne aducem copiii înapoi acasă"

Părinții israelienilor care au fost răpiți de organizația teroristă Hamas au solicitat o întâlnire de urgență cu guvernul. Oamenii loviți de tragedie cer ajutorul autorităților pentru a-și găsi copiii, despre soarta cărora nu mai știu nimic. În jur de 100 de civili și soldați au fost luați ostatici în războiul Israel-Hamas.

Dintre cei luați ostatici de către Hamas sunt și mulți tineri care participau la un festival de muzică din sudul Israelului. Un tată povestește că a reușit să vorbească cu cele două fiice în timpul atacurilor:

"Am auzit că vorbeau în arabă. Le-am spus să stea cu fața la pământ, una lângă cealaltă, să se țină de mână, să își țină răsuflarea. Nu a fost ușor, am stat cu ele la telefon în jur de 30 de minute."

Bărbatul spune că nu mai știe nimic despre fetele sale.

"Cer întregii lumi să vadă prin ce trec. Trebuie să ne aducem copiii înapoi acasă și cât mai repede posibil, vrem să ne întâlnim cu un reprezentant al guvernului care să ne dea răspunsuri."

"Mamă, suntem bombardați, au tras în noi"

O mamă a povestit ce s-a întâmplat cu unul dintre cei cinci copiii ai săi, care era la petrecere.

"La ora 10:00 ne-a sunat și ne-a spus: Mamă, suntem bombardați, au tras în noi, au tras în mașină, nu putem conduce, toată lumea este rănită aici. Erau patru tineri aici, de 23, 25 și 30 de ani. Toată lumea a fost împușcată, sângerau.

Vorbea cu mine și spunea: Mamă, ajută-ne, nu știm ce să facem!"

Un alt părinte al cărui fiu a dispărut a făcut apel la ajutor internațional.

"Dacă sunt lideri oriunde în lume și văd ce se întâmplă la televizor, poate văd știrile și aud toate aceste povești groaznice, vă rugăm, implicați-vă. Este vorba despre umanitate aici, nu despre politică."

Organizația teroristă Hamas a transmis că zeci de israelieni sunt ținuți ostatici, în diverse locații secrete din Fâșia Gaza. Hamas a deschis focul în 22 de localități din sudul Israelului, într-un asalt care a șocat o lume întreagă și i-a făcut pe unii să compare tragedia cu o versiunea israeliană a atacurilor teroriste de la 9/11.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE