Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcul Național Calanques din Franța le cere turiștilor să-și rezerve locul pe plajă, în avans

Parcul Național Calanques din sudul Franței este singurul parc național european care cuprinde zone terestre, maritime și urbane.

Este situat la doar 15 km sud de Marsilia, al doilea oraș ca mărime al Franței, și se întinde de-a lungul a 20 km de coastă.

Dar acum, în încercarea de a proteja această frumusețe naturală, vizitatorii a două dintre cele mai populare locuri de pe litoral ale parcului vor trebui să își rezerve în prealabil locul pe plajă.

De ce trebuie să faceți rezervare pentru a merge la plajă?

Pe timpul zilei, pe plajele Sugiton și Pierre Tombée, au fost chiar și 2.500 de turiști.

Inițiativa de a controla numărul turiștilor va oferi zonei șansa de a se regenera, ceea ce înseamnă că mai mulți turiști se vor bucura de parc mulți ani de-acum înainte.

Chiar dacă ar putea suna enervant să fii nevoit să rezervi în avans, să fim sinceri: nimănui nu-i place o plajă plină. Așadar, dacă ai norocul să-ți rezervi un loc, vei avea o zi mult mai bună și vei ajuta și mediul.

„Două sute ar fi limita ideală, ceea ce ar însemna că nu a existat niciun impact asupra mediului, dar la patru sute este deja de șase ori mai puțin decât în zilele noastre cele mai aglomerate și, prin urmare, sperăm că natura, cu acest număr redus de turiști, se poate regenera mult mai ușor”, a explicat Nicholas Chardin, director interimar al Parcului Național Calanques.

Cum va funcționa sistemul de rezervare?

Sistemul de rezervare pentru a permite vizitatorilor accesul a fost testat două zile și se va aplica zilnic din 10 iulie până în 21 august.

În acest sezon de vârf, turiștii sunt limitati la maximum opt zile de persoană. Rezervările se pot face cu trei zile în avans, folosind site-ul web al Parcului.

Vizitatorii vor primi prin e-mail un cod QR pe ​​care vor trebui să-l arate unui paznic la sosire, în ziua rezervării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE