Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parc fotovoltaic și o centrală de producere a hidrogenului verde, în proiectul Hidroelectrica. Investiție, de peste 12 milioane de lei

Hidroelectrica are în plan amenajarea unui parc fotovoltaic și o centrală de producere a hidrogenului verde, în județul Brașov.

Cel mai mare producător de energie electrică din România a publicat, deja, în sistemul electronic de achiziții publice un anunț de participare pentru „Studiu de fezabilitate şi caiete de sarcini pentru proiectare şi execuţie la cheie pentru Amenajarea Energetică Mândra – parc fotovoltaic şi centrală de producere a hidrogenului verde”, potrivit bizbrasov.ro.

Valoarea estimată a contractului se ridică la nu mai puțin de 12,3 milioane de lei, iar ofertele firmelor interesate să participe la licitație sunt așteptate până la 1 martie, conform datelor din anunț.

Direcția proiectului va fi întâi pentru construirea parcului fotovoltaic cu o capacitate de 300 MW, amplasat în fosta cuvetă a lacului de acumulare Făgăraș-Hoghiz, cu racordare la sistemul energetic național.

Energia produsă ar urma fie să alimenteze consumatorii, fie – și aici este a doua fază a proiectului – să fie folosită pentru electroliza apei într-o viitoare centrală de producție a hidrogenului verde.

Aceasta din urmă ar trebui să aibă o capacitate de producție de 15.000 de tone de hidrogen pe an, cu un electrolizor cu o capacitate instalată de 100 MW și să utilizeze apa din Olt și energia verde produsă de parc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE