Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Păpușile Barbie și cele din universul Harry Potter, cele mai căutate cadouri de Crăciun

Mai sunt câteva zile până la Crăciun și mulți sunt încă în căutare de cadouri. Avem câteva idei. Anul acesta, păpușile Barbie și cele inspirate din filmele Harry Potter sunt în topul căutărilor în materie de jucării pentru Crăciun.

Ultimul film Harry Potter a apărut cu mai bine de 10 ani în urmă. Însă franciza nu dă semne că ar fi în declin. Cel mai vechi magazin de jucării din lume, care are sediul la Londra, și-a amenajat vitrina cu tematica filmelor Harry Potter.

Keane Herman, director de magazin, Hamleys Regent Street: Harry Potter este o temă foarte importantă pentru noi. Și fiind un magazin londonez și o atracție londoneză, ne sincronizăm foarte, foarte bine cu Harry Potter. Întotdeauna a fost mare și continuă să crească. Are o bază de fani foarte, foarte populară, atât în rândul copiilor, cât și al adulților.

Avem un ursuleț Hamleys, îmbrăcat exclusiv cu haine cu tematica Harry Potter - Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff și Ravenclaw, iar acestea au fost, de asemenea, foarte populare.

Experții spun și că jucăriile cu licență au un real succes de Crăciun. În special, cele legate de personaje de film cunoscute.

Tim Murray, editor la revista Toys n Playthings: Cred că în acest an, există produse cu licență pentru personaje, astfel încât tot ceea ce se leagă de un film sau de un joc sau orice altceva de acest gen. Este unul dintre domeniile care înregistrează o creștere reală în acest an. O creștere continuă, în mare parte datorită filmului Barbie, dar și a preferințelor perene precum Harry Potter, Star Wars, personajele Marvel, diverse lucruri de acest gen.

Anul acesta, filmul Barbie a readus păpușa cu același nume în atenția cumpărătorilor.

Keane Herman, director de magazin, Hamleys Regent Street: Păpușa Barbie a fost foarte populară. Evident, Barbie a fost o temă puternică tot anul datorită filmului fantastic. Și asta a continuat și de Crăciun. A fost foarte, foarte populară.

Anul trecut, la nivel global, s-au vândut jucării în valoare de peste 100 de miliarde de dolari. Cele mai cumpărate jucării au fost de cele de tip LEGO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE