Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sacul Moșului este mai gol: Bugetul pentru cadourile copiilor este afectat de inflație

Inflația taie și din cadourile de sărbători pentru copii. Bugetul alocat pentru cei mici este la fel pentru două treimi dintre familiile din România, arată un studiu. Însă coșul de cumpărături este mult mai mic.

Un sfert dintre părinți au redus bugetul față de anul trecut. Cifrele diferă în funcție de numărul de copii per familie. Cu cât sunt mai mulți, cu atât se reduce bugetul alocat cadourilor.

195 de lei - media pentru un copil

Media pentru copil este de 195 de lei. Valoarea crește atunci când ne raportăm la familiile cu un singur copil. Ajunge la 217 lei. Pentru familiile cu doi copii, bugetul scade la 182 de lei. Iar la cele cu 3 copii ajunge la 137 lei, conform publicației Clubul Copiilor.

Printre cadourile pe care părinții le aleg cel mai des se numără jucăriile, preferate de aproape două treimi dintre adulți, cărțile 50%, iar jocurile de 48%.

Ce cadouri preferă copiii

Topul este păstrat și în preferințele copiilor. Pentru cei cu vârstele între 9 și 12 ani, jucăriile, cărțile și jocurile sunt cele mai dorite. Iar pentru adolescenți, hainele sunt pe primul loc. Animelele de companie și banii sunt alte cadouri preferate de copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE