Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tradiție inedită în estul Ungariei: Moș Crăciun sosește cu tractorul

Sosirea lui Moș Crăciun este sărbătorită într-un mod deosebit într-o localitate din estul Ungariei. Acolo copiii cu dizabilități  dintr-o școală specială sunt răsfățații momentului. Studenții care vor deveni pedagogi pentru copii cu nevoi speciale au pregătit un moment artistic pentru cei mici, tradus în limbajul semnelor.

Cu ajutorul unei asociații, Moș Crăciun a sosit în Debrecen însoțit de utilaje agricole. Păstrând tradiția ultimilor șase ani, convoiul de tractoare împodobite de sărbătoare a mers la Școala Locală de Dezvoltare a Competențelor din localitate.

László Ficsor, președinte al Asociației de Tractoare: „Hajdúböszörmény este renumit pentru tractoarele sale. Deci, cum ar putea să vină Moș Crăciun aici dacă nu cu un tractor sau un camion?  Idee de a-l aduce pe Moș Crăciun cu tractorul ne-a venit acum șase ani, împreună cu profesorii de la Universitatea Debrecen din Hajdúböszörmény”.

În fiecare an, studenții din oraș, care studiază să devină pedagogi în învățământul special, pregătesc pentru sebarea de Crăciun un cântec în limbajul semnelor. Mulți dintre ei își fac stagiile la această școală, iar după terminarea studiilor vor preda aici.

După momentul artistic dedicat copiilor, participanții primesc daruri de la Moș Crăciun, iar mai târziu, tractoarele împodobite cu luminițe îl transportă pe Moș în centrul orașului, unde sărbătoarea continuă alături de locuitori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE