Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, vizită de cinci zile în Portugalia cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului

Măsuri de securitate fără precedent, în Portugalia, unde Papa Francisc ajunge miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului. Milioane de tineri catolici din întreaga lume sunt așteptați la eveniment. Suveranul Pontif va merge și la Fatima, locul multor pelerinaje, iar la finalul vizitei  va celebra cea mai importantă Liturghie într-un parc din Lisabona, în fața a sute de mii de oameni.  

Tineri catolici din întreaga lume au sosit deja în Portugalia pentru Ziua Mondială a Tineretului. Lisabona  și alte orașe sunt pline de turiști care se vor afla pe traseul e care se va afla Papa Francisc, încă din primele momente de când va coborî din avionul ce va ateriza pe la baza Figo Maduro din Lisabona. La frontierele Portugaliei au fost introduse controale de securitate în toată această perioadă. Papa va fi primit în prima zi de președinte și de premier. 

Mănăstirea Ieronimilor este locul unde vor debuta ceremoniile Zilei Mondiale a Tinerilor Catolici. Dar Suveranul Pontif va merge și la o biserică din Serafina, o periferie săracă a Lisabonei .

Părintele, Francisco Crespo: ”În timp ce  zeci de mii de tineri călătoresc mii de kilometri și vin din toată lumea să-l vadă pe Papă, noi avem această bucurie să-l primim la noi pe Papă. El vine la noi, este o bucurie de neimaginat.”

Evenimentul din Portugalia  va culmina cu un priveghi celebrat de Papa Francisc sâmbătă seara. Tinerii vor rămâne pentru o noapte întreagă să se roage. Programul va fi unul destul de aglomerat pentru Papa Francisc, care a suportat în urmă cu două luni o operaţie abdominală dificilă. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE