Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Papa face apel la Rusia să revină la acordul cu Ucraina privind cerealele

Publicat de: Euronews

Papa Francisc le-a cerut duminică autorităţilor ruse să revină la acordul care a permis exporturile de cereale ucrainene prin Marea Neagră, în ciuda războiului, invocând milioanele de persoane care suferă de foame, relatează AFP.

"Să nu încetăm să ne rugăm pentru Ucraina martirizată, unde războiul distruge totul, inclusiv grâul, iar aceasta este o ofensă gravă adusă lui Dumnezeu, pentru că grâul este darul său pentru a hrăni omenirea. Strigătul a milioane de fraţi şi surori care suferă de foame se înalţă la cer", a spus el după rugăciunea Angelus în faţa miilor de pelerini adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

"Fac apel la fraţii mei, autorităţile Federaţiei Ruse, să restabilească iniţiativa Mării Negre şi grâul să poată fi transportat în siguranţă", a conchis acesta.

Rusia a suspendat acest acord în urmă cu două săptămâni, ceea ce a dus la o creştere a preţurilor la cereale care afectează în special ţările cele mai sărace.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE