Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc reacționează după atacul Iranului asupra Israelului. ”Ar putea alimenta o spirală a violenţei”

Papa Francisc a lansat un ”apel urgent” împotriva ”unei spirale a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare”, ca urmare a atacului lansat de Iran asupra Israelului, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Fac un apel urgent la încetarea oricărei acţiuni care ar putea alimenta o spirală a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare”, a afirmat Suveranul Pontif, la finalul tradiţionalei sale rugăciuni de duminică din Piaţa Sfântul Petru.

Papa Francisc, apel pentru pace. ”Nimeni nu ar trebui să ameninţe existenţa altora”

”Urmăresc rugându-mă şi cu îngrijorare, dar şi cu durere, veştile care mi-au parvenit în ultimele ore despre înrăutăţirea situaţiei din Israel din cauza intervenţiei Iranului", le-a spus Papa Francisc enoriașilor de la fereastra palatului apostolic.

”Nimeni nu ar trebui să ameninţe existenţa altora. Toate ţările trebuie să fie însă de partea păcii şi să-i ajute pe israelieni şi pe palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul şi în siguranţă", a avertizat el. "Este dreptul lor", a punctat Suveranul Pontif.

”Ajunge cu războiul, cu atacurile, cu violenţa. Da dialogului, da păcii", le-a declarat papa credincioşilor adunați în Piaţa Sfântul Petru.

Papa Francisc a făcut din nou apel la o "încetare a focului în Gaza" şi la "negocieri", cerând în acelaşi timp "ajutarea populaţiei care se confruntă cu o criză umanitară", precum şi "eliberarea imediată a ostaticilor răpiţi în urmă cu câteva luni".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE