Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hamas respinge din nou încetarea focului în Fâșia Gaza și speră la escaladarea conflictului Iran-Israel

Gruparea Hamas a respins ultima propunere de încetare a focului în Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut de Mossad, serviciul de informații externe al Israelului.

Hamas a respins cel mai recent proiect de armistiţiu în Fâșia Gaza

Proiectul de armistițiu a fost pus pe masa negocierilor de către mediatorii din Statele Unite, Egipt și Qatar.

Potrivit comunicatului publicat și de biroul prim-ministrului israelian, șeful Hamas din Fâșia Gaza nu dorește un acord umanitar și nici întoarcerea ostaticilor. Liderul Hamas continuă să exploateze tensiunile cu Iranul, în scopul de a obţine o escaladare în regiune, adaugă comunicatul publicat cu câteva ore după atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului.

Iranul a lansat drone asupra teritoriului israelian sâmbătă seară, iar șeful forţelor armate iraniene a precizat a doua zi că „şi-au atins toate obiectivele”, deși Israelul şi ţările aliate au anunțat că „au dejucat” atacul împotriva teritoriului său.

Sâmbătă, la Londra, zeci de mii de manifestanți pro-palestinieni s-au adunat pentru a cere încetarea focului în Fâşia Gaza şi guvernului britanic să oprească toate vânzările de arme către Israel, relatează dpa, citată de Agerpres.

Unde „dispare” ajutorul trimis în Fâșia Gaza, potrivit ambasadorululi Israelului în România

Criza umanitară din Gaza a devenit catastrofală, nu doar din cauza războiului propriu-zis, ci și din cauza lipsei de alimente și de ajutoare, în general. Cel puțin așa susțin palestinienii, dar și ONU, și alte organisme abilitate.

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, contrazice aceste păreri și susține că realitatea din teren este cu totul alta.

„Dacă te uiți la câtă mâncare ajunge acolo, sunt aproape 4 kg pe persoană, pe zi, care ajung acolo. Deci mâncarea ajunge acolo, dar problema e că Hamas fură o parte din acea mâncare și o vinde populației dacă vă vine să credeți. Comunitatea oferă ajutor gratuit și Hamas ia acele ajutoare și le vinde populației. În rapoartele ONU nu vedem condamnarea Hamas. (...)”, a spus Excelența Sa, Reuven Azar, ambasadorul extraordinar și plenipotențial al Israelului în România, la Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE