Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc lansează un apel pentru diminuarea cheltuielilor militare. Spre ce ar putea fi direcționați banii

Papa Francisc ar vrea ca sumele alocate pentru înarmarea statelor să scadă, iar astfel mai mulți bani vor fi disponibili pentru cauze umanitare, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

Suveranul Pontif a lansat un apel în favoarea scăderii cheltuielilor cu înarmarea, argumentând că ”instrumentele care aduc moartea să fie transformate în instrumente pentru viaţă”.

”Este responsabilitatea noastră să participăm la eradicarea urii şi violenţei din inimile oamenilor.

Să încurajăm lepădarea armelor astfel încât să se producă o reducere a cheltuielilor militare şi să putem avea grijă de nevoile de natură umanitară, iar instrumentele care aduc moartea să fie transformate în instrumente pentru viaţă”, a scris şeful Bisericii Catolice sâmbătă pe contul său de pe platforma X (fostă Twitter).

Papa Francisc nu a precizat niciun context în care să fie plasat mesajul său, însă ziua de 19 august a fost desemnată Ziua Mondială a Asistenţei Umanitare de către ONU.

La începutul săptămânii, Statele Unite au anunțat că vor trimite un pachet de asistență de securitate în valoare de 200 de milioane de dolari, destinat Ucrainei. Washingtonul va trimite în Ucraina muniţie pentru apărarea antiaeriană şi artilerie, capacităţi antiblindate şi echipamente de deminare, a precizat secretarul american de Stat, Antony Blinken.

Suma de 200 de milioane de dolari ar fi prima tranșă dintr-un pachet de 6,2 miliarde de dolari, aprobat anterior de Statele Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE