Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să renunțe să mănânce carne

Papa Francisc le cere tinerilor să mănânce mai puțină carne, în încercarea de a avea mai multă grijă de mediu. Într-o scrisoare adresată participanților la Conferința UE pentru tineret de la Praga din această săptămână, Papa a îndemnat tinerii să „renunțe la această tendință autodistructivă” a consumerismului și să acorde prioritate sustenabilității, relatează Euronews.com.

„Este urgent să reducem consumul nu doar de combustibili fosili, ci și de multe lucruri superflue; de asemenea, în anumite zone ale lumii, este convenabil să consumăm mai puțină carne, acest lucru poate contribui, de asemenea, la salvarea mediului”, a scris Papa.

Papa Francisc, îngrijorat de schimbările climatice

În octombrie 2021, Papa Francisc și liderii religioși au făcut apel la acțiuni privind schimbările climatice în cadrul conferinței COP26 a ONU. Deși nu a putut participa la conferință, el și-a exprimat clar dedicarea pentru combaterea crizei climatice. 

Apoi, în noiembrie, a ținut un alt discurs în vorbit despre importanța protejării mediului înconjurător, deoarece „totul în jurul nostru pare să se prăbușească”

Este Papa Francisc vegan? 

Papa însuși nu este vegetarian, ci preferă o dietă foarte simplă, potrivit unui articol foarte citat din USA Today. Articolul din 2013 relatează că una dintre mesele sale preferate este mâncarea de legume crude „bagna cauda”, care este preparată din usturoi și anșoa. De atunci, el nu a mai spus nimic despre dieta sa, dar acest lucru nu a oprit speculațiile.

În 2019, Genesis Butler, activistă pentru drepturile animalelor, l-a provocat pe Papa Francisc să adopte un stil de viață vegan pentru Postul Mare, când creștinii fac în mod tradițional sacrificii în cele 40 de zile care preced Paștele. Acest lucru ar fi însemnat ca Papa să renunțe la alimentele și produsele de origine animală. Papa nu a acceptat oferta, dar i-a mulțumit lui Butler printr-o scrisoare pe care a împărtășit-o publicului. 

„Apreciază preocupările legate de grija față de lume, casa noastră comună, care v-au determinat să îi scrieți. Sfântul Părinte vă va aminti în rugăciunile sale și vă trimite binecuvântarea sa”, potrivit scrisorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE