Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc este dispus să facă o vizită în Coreea de Nord, dacă este invitat

Papa Francisc a declarat că este dispus să efectueze o vizită în Coreea de Nord, dacă va primi o invitație oficială. Declarația a fost făcută într-un interviu difuzat vineri de postul de televiziune sud-coreean KBS.

Papa Francisc a mai exprimat această dorință în conversații private, însă este pentru prima dată când suveranul pontif a spus-o atât de clar, public, informează EFE.

În acest interviu, înregistrat miercuri cu prilejul numirii unui cardinal provenit din Coreea de Sud, Papa Francisc i-a îndemnat pe sud-coreeni să susţină pacea şi a asigurat că se roagă pentru toţi coreenii, atât pentru cei din sud cât şi pentru cei din nord, informează Agerpres.

Organizaţia neguvernamentală Korea Future a publicat anul trecut un nou raport cu date documentate despre încălcarea libertăţii religioase în Coreea de Nord, ţară comunistă unde creştinii sunt persecutaţi.

Conform unei alte organizaţii, denumită ''Porţi Deschise'', circa 400.000 de creştini îşi urmează clandestin credinţa, ei reprezentând circa 1,5% din populaţia Coreei de Nord, iar între 50.000 şi 70.000 dintre aceştia sunt în închisori sau tabere de muncă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE