Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Papa Francisc a părăsit sâmbătă spitalul din Roma, unde a fost tratat pentru bronșită

știre inițială:

Papa Francisc s-a deplasat la spitalul Gemelli din Roma pentru un control programat, a declarat purtătorul său de cuvânt, Matteo Bruni, relatează Agerpres.

În vârstă de 86 de ani, Suveranul Pontif a participat miercuri la audienţa generală şi se afla într-o stare bună a sănătății.

01/04/2023 , 12:53

Suveranul Pontif a părăsit spitalul din Roma

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a părăsit sâmbătă spitalul din Roma unde fusese internat miercuri din cauza unor probleme respiratorii, potrivit reporterilor AFP, citați de Agerpres.

"Sunt încă în viaţă", a glumit Suveranul Pontif în faţa numeroşilor credincioşi şi jurnalişti adunaţi în faţa spitalului Gemelli din Roma.

Francisc a coborât din micul său Fiat alb pentru a-i saluta şi a schimba câteva cuvinte înainte de a pleca spre Vatican.

Suveranul Pontif, care suferă din cauza mai multor afecţiuni, fusese internat la spitalul Gemelli din Roma după ce acuzase anumite dificultăţi respiratorii. Papa Francisc a fost diagnosticat cu bronşită şi a răspuns bine la tratamentul cu antibiotice, precizase joi biroul de presă de la Vatican.

31/03/2023 , 21:56

Noi informații despre starea de sănătate a Papei Francisc. Suveranul Pontif va fi prezent la slujba din Duminica Floriilor

Papa Francisc ar putea fi externat, sâmbătă, după ce a fost spitalizat timp de trei zile din cauza unei bronșițe infecțioase. Suveranul Pontif va participa la slujba oficiată în Duminica Floriilor, a anunțat Vaticanul.

În primele imagini făcute publice de când a fost internat în spital miercuri, Papa Francisc a fost filmat în timp ce boteza un bebeluș, înainte de a vizita pacienții spitalului Gemelli din Roma, unde este tratat pentru bronșită.

În tinerețe, pontifului i-a fost extirpat un plămân, iar în ultimii ani s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Aceasta este a doua oară de când este internat în spital din anul 2021.

Vineri dimineața, Papa Francisc a luat micul dejun, a citit câteva ziare și a lucrat în apartamentul papal privat de la etajul 10 al spitalului, a menționat Vaticanul.

”Revenirea Sanctității sale la reședința Santa Marta din Vatican ar urma să aibă loc mâine, după primirea rezultatelor analizelor în cursul dimineții”, a anunțat, vineri, Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

De asemenea, Papa Francisc ar fi trebuit să oficieze slujba din Duminica Floriilor din Piața Sfântul Petru, care marchează începutul Săptămânii Sfinte și al Paștelui, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății.

31/03/2023 , 08:23

Papa Francisc este tratat pentru bronșită infecțioasă

Papa Francisc ar putea fi externat din spital în zilele următoare. Medicii italieni au transmis că Suveranul Pontif a fost internat din cauza unei bronșite infecțioase și că deja se simte mult mai bine.

Papa a transmis pe Twitter că este "impresionat de numeroasele de încurajare" pe are le-a primit.

Giorgia Orlandi, corespondent Euronews: "Papa Francisc va trebui să mai rămână la Spitalul Gemelli pentru câteva zile. În prezent, el stă într-o cameră special amenajată la etajul 10 al spitalului unde și Papa Ioan Paul al II-lea a fost tratat în trecut.

Inițial, Vaticanul a precizat că Suveranul a sosit la spital pentru câteva examinări de rutină. Ulterior, am aflat că nu a fost așa. De fapt, Papa a ajuns la spital cu o ambulanță și a fost nevoit să anuleze, în ultimul moment, un interviu televizat.

Cea mai recentă spitalizare a Papei, despre care știm că a fost tratat deja de mai multe ori, vine înainte de Duminica Floriilor, care va fi pe 2 aprilie, zi care marchează începutul uneia dintre cele mai aglomerate perioade ale anului pentru Papă. Această perioadă este încărcată cu numeroase ceremonii premergătoare Duminicii Paștelui, de pe 9 aprilie. Deocamdată nu este clar dacă Papa Francisc va fi sau nu înlocuit. Anul trecut, acesta a fost înlocuit la un moment dat, deoarece nu a putut oficia ceremoniile din cauza unei probleme la genunchi."

30/03/2023 , 15:10

Papa Francisc se simte mai bine, anunță Vaticanul

Sfântul Scaun anunță, într-un comunicat de presă, că starea de sănătate a Papei se ameliorează. Va rămâne, totuși, internat, în urma unei infecții pulmonare.

Papa Francisc s-a odihnit peste noapte, iar de dimineață a citit ziarele și chiar a lucrat, potrivit aceleiași surse. Înainte de prânz, s-a rugat la capela spitalului Gemelli, din Roma, și a primit cuminecătura.

29/03/2023 , 22:01

Papa Francisc are o infecție respiratorie

Papa Francisc are o infecție respiratorie și va trebui să petreacă "câteva zile" în spitalul din Roma, a anunțat Vaticanul, potrivit Associated Press.

Suveranul Pontif a avut dificultăți de respirație în ultimele zile, dar nu are COVID, a adăugat Matteo Bruni, purtător de cuvânt.

O sursă a declarat anterior că verificările medicale vor continua atâta timp cât va fi necesar.

Declarația actualizată a precizat că infecția "va necesita câteva zile de terapie medicală adecvată în spital".

"Papa Francisc este emoționat de numeroasele mesaje primite și își exprimă recunoștința pentru apropierea și rugăciunea".

Papa Francisc suferă de diverticulită, o afecţiune care poate infecta sau inflama colonul şi a suportat o operaţie în 2021 prin care i-a fost extirpată o parte din colon. Suveranul Pontif are şi o problemă la genunchi şi uneori foloseşte un baston, alteori un scaun cu rotile în apariţiile sale publice.

Papa Francisc a declarat anul trecut într-un interviu pentru Reuters că preferă să nu se opereze la genunchi pentru că nu doreşte o repetare a efectelor negative pe termen lung ale anesteziei, efecte pe care le-a resimţit după operaţia din 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE