Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Papa Francisc atrage atenția pentru conservarea resurselor de apă: "Apa nu trebuie să fie motiv pentru războaie"

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Papa Francisc a lansat un apel pentru o mai bună gestionare şi conservare a resurselor de apă ale planetei noastre, o provocare aflată în centrul discuţiilor ce vor fi purtate în cadrul unei conferinţe ONU care va începe miercuri la New York, informează AFP, citată de Agerpres.

"Mă rog pentru un rezultat bun al discuţiilor" de la conferinţă şi "sper că acest eveniment important va putea să accelereze iniţiativele în favoarea celor care suferă din cauza lipsei de apă, o resursă esenţială", a declarat suveranul pontif în cadrul audienţei sale de miercuri de la Vatican.

Modurile actuale de consum al apei

"Apa nu trebuie să fie nici risipită, nici folosită într-o manieră nepotrivită, nici să fie un motiv pentru războaie, ci trebuie să fie conservată pentru noi şi pentru generaţiile viitoare", a adăugat papa Francisc.

Conferinţa ONU dedicată apei, un eveniment inedit organizat după o pauză de aproape o jumătate de secol, va reuni aproximativ 6.500 de participanţi, inclusiv o sută de miniştri şi 12 şefi de state şi de guverne, îndemnaţi să propună angajamente concrete.

Într-un raport publicat cu această ocazie, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a criticat modurile actuale de consum al apei, care sunt pe cale "să epuizeze, picătură după picătură, această sursă a vieţii pentru omenire".

Distribuie

Taguri