Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa, audiență cu familia lui Shireen Akleh, jurnalista ucisă în timpul unei operațiuni israeliene

Papa Francisc i-a primit în audiență pe membrii familiei jurnalistei Al-Jazeera ucise în timpul desfășurării unei operațiuni militare israeliene în orașul palestinian Jenin. Părinții jurnalistei, care a deținut și cetățenia americană, speră ca Suveranul Pontif să pună presiune pe autoritățile din Statele Unite să investigheze moartea fiicei lor.

Uciderea jurnalistei, în continuare în atenția opiniei publice

Familia jurnalistei Shireen Abu Akleh spune că s-a simțit onorată de atenția pe care Papa Francis le-a acordat-o. Ei se așteaptă ca subiectul uciderii jurnalistei să rămână în continuare în atenția opiniei publice și a autorităților din Statele Unite.

„Sperăm că Sfinția Sa va pune presiune pe Statele Unite și pe alte țări care au capacitatea de a investiga independent uciderea lui Shireen. De aceea ne aflăm aici, să cerem și să facem apel pentru continuarea luptei pentru dreptate și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați, pentru că este singura modalitate de a pune capăt celor întâmplate. Shireen a fost o jurnalistă care și-a făcut meseria, iar jurnaliștii trebuie protejați,” a declarat Lina Abu Akleh, nepoata jurnalistei Shireen Abu Akleh.

Familia ziaristei a avut recent și o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, și depus o plângere la Curtea Internațională de Justiție. Investigații independente, dar și cele întreprinse de armata israeliană au confirmat că Shireen Abu Akleh a fost ucisă de un glonț tras cel mai probabil de un soldat evreu. Autoritățile israeliene susțin că acțiunea militarului nu a fost deliberată și, în consecință, nu va fi deferit justiției.

Jurnalista Shireen Abu Akleh a fost împușcată mortal în timp ce se afla în mijlocul confruntărilor dintre armata israeliană și palestinieni, în sectorul Jenin din Cisiordania. Jurnalista de la Al Jazeera purta o vestă cu inscripția „Presă”, când a fost ucisă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE