Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jurnalista Shireen Abu Akleh a fost, probabil, ucisă neintenționat de focurile de armă ale israelienilor, spun SUA

Statele Unite ale Americii au spus că focurile de armă din partea armatei israeliene sunt „probabil responsabile” pentru uciderea din luna mai a jurnalistei Shireen Abu Akleh, de la Al Jazeera. Totuși, SUA spun că „nu au putut stabili o concluzie definitivă” cu privire la originea glonțului, din cauza stării lui, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, potrivit CNN.

Coordonatorul de securitate al SUA „nu a găsit niciun motiv să creadă că focurile de armă au fost intenționate, ci, mai degrabă, ele sunt rezultatul unor circumstanțe tragice din timpul unei operațiuni militare din 11 mai 2022, care a condus la o serie de atacuri teroriste în Israel”, a spus Ned Price.

Statele Unite ale Americii și-au exprimat condoleanțele către familia jurnalistei.

Jurnalista Shireen Abu Akleh a fost împușcată mortal, în luna mai a acestui an, în timp se afla în mijlocul confruntărilor dintre armata israeliană și palestinieni, în sectorul Jenin din Cisiordania. Jurnalista de la Al Jazeera purta o vestă cu inscripția „Presă”, când a fost ucisă.

Postul de televiziune Al Jazeera a tras la răspundere guvernul israelian pentru uciderea intenționată a jurnalistei și pentru încălcarea dreptului mass-mediei de a-și îndeplini datoria.

Un alt producător de televiziune, Ali al-Samudi, a împușcat în spate, în timp ce documenta același eveniment.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE