Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. STS România: Un pilon esențial în transformarea IT&C și securitatea națională

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) are o misiune unică și deosebit de importantă în sistemul național de apărare și în administrația publică, prin asigurarea suportului tehnic și implementarea celor mai sigure, moderne și eficiente instrumente digitale pentru Statul Român.

STS este furnizorul de servicii securizate de comunicații și tehnologia informației pentru instituțiile și autoritățile publice din România. Dispune de o infrastructură complexă de telecomunicații speciale cu acoperire națională și oferă soluții tehnice care implică echipamente de ultimă generație și tehnologii avansate.

Din echipa STS fac parte ingineri de comunicații, programatori, administratori de sisteme IT, specialiști în Data Center și Cloud Computing, experți în securitate cibernetică, rețele securizate voce-video-date și în alte domenii care sprijină și dezvoltă serviciile puse la dispoziția instituțiilor din România.

VEZI GALERIA
4 imagini

Cum arată jobul și angajatul viitorului în domeniul/industria în care activați?

Jobul în IT&C la Serviciul de Telecomunicații Speciale înseamnă proiecte de anvergură pentru Statul Român, muncă în echipă alături de colegi pasionați și profesioniști, precum și calitatea de militar, care necesită devotament, loialitate și camaraderie, dar care aduce stabilitate, predictibilitate și siguranță în carieră.

Candidatul potrivit pentru jobul în STS, descris mai sus, are viziune, este implicat și inovativ, analizează și evaluează informații pentru a utiliza și gestiona cât mai eficient resursele tehnologice, demonstrând cunoștințe cross-funcționale și împărtășindu-le cu echipa sa! O persoană cu astfel de abilități soft alături de competențele tehnice va deveni colegul sau colega noastră și se va integra cu succes în rândul profesioniștilor din STS. Prin idei și perseverență, specialiștii noștri au reușit să inoveze în domenii complexe și să implementeze în sectorul public tehnologii State of the Art, care eficientizează resursele din administrația publică și asigură buna funcționare a serviciilor digitale ale autorităților din țara noastră.

În același timp, am identificat, în ultimii ani, o trăsătură distinctă a candidaților cu potențial de viitor colegi: sunt hiperconectați. Tehnologia a schimbat fundamental modul în care angajații se implică în organizațiile lor, de aceea, instituția noastră are o abordare proactivă, centrată pe dezvoltarea profesională și personală în pas cu tehnologiile avansate, pentru a ne asigura că avem oamenii potriviți și pregătiți, la momentul potrivit, pentru locurile de muncă potrivite. Joburile care implică inteligență artificială, Machine Learning, Blockchain, dezvoltare de software și securitate cibernetică devin din ce în ce mai importante.

În acest context, viitorul angajat din domeniul comunicațiilor și al tehnologiei informației trebuie să fie un profesionist adaptabil, cu abilități tehnologice și de securitate foarte bine dezvoltate, capabil să gestioneze în mod eficient volume mari de date și să răspundă rapid la cerințe, să-și dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor și gândirea critică pentru a descoperi oportunități în provocări și pentru a oferi soluții.

Păstrăm convingerea că pe lângă tehnologiile de ultimă oră, oamenii vor reprezenta și în viitor dimensiunea activă cea mai importantă a unei organizații.

Care este perspectiva organizației asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?

La nivelul instituției noastre au fost implementate metode și strategii interne care să asigure recrutarea atât a experților, cât și a celor mai talentați absolvenți. Ne preocupă permanent formarea profesională continuă, pe toată perioada carierei în STS. Aceste măsuri vin în sprijinul dezvoltării specialiștilor care îndeplinesc misiunea strategică de a pune la dispoziție, oriunde și oricând, serviciile IT&C de stat de care România are nevoie.

Vorbeam anterior despre importanța de a fi proactiv. În domeniul nostru de activitate, adaptarea la schimbările care se produc în mare viteză în domeniul tehnologiei este absolut necesară și am identificat câteva aspecte care contribuie deja la recalibrarea modului de desfășurare a activității.

Automatizarea: crește eficiența și reduce costurile.

Digitalizarea: prin suportul tehnic pe care îl oferim susținem transformarea digitală, de aceea inginerii și specialiștii noștri au un nivel înalt de abilități digitale, cum ar fi programarea, analiza datelor și cunoștințe în domeniul IT.

Formarea online: tehnologiile digitale au transformat și vor transforma și pe viitor modul în care oamenii se pregătesc pentru piața muncii. Identificăm soluții pentru a asigura accesul la cursuri online, platforme de e-learning și resurse educaționale pentru a dezvolta constant abilitățile și cunoștințele necesare acestui domeniu.

Serviciul de Telecomunicații Speciale se preocupă permanent să răspundă provocărilor complexe în ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurilor guvernamentale IT și de comunicații, să diversifice serviciile oferite și să crească disponibilitatea și mobilitatea acestora, dar foarte important, mereu cu soluții de securitate asociate. Componentele tehnice performante asigurate de către STS reprezintă un pilon important pentru securitatea și dezvoltarea României.

Specialiștii STS implementează proiecte naționale, creează arhitecturi tehnice și de securitate la cel mai înalt nivel tehnologic. Inginerii și experții sunt conectați în permanență la tehnologiile viitorului, desfășurând activități de cercetare, dezvoltare și implementare a infrastructurilor de Cloud Computing, soluțiilor de comunicații critice 4G și 5G, dar și a sistemelor bazate pe Blockchain, Machine Learning și Inteligență Artificială, drone și Quantum Key Distribution.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE